top of page
HasleTre logo_grønn.png

OMBRUK 2.0

Dette trebygget er noe utenom det vanlige

– det kan nemlig demonteres!

Hasletre_Torg.jpg
Når fremtidens kontorbygg reiser seg på Hasle, er planene allerede klare for hvordan det skal kunne demonteres og brukes om igjen. – Dette er ombruk versjon 2.0, sier utbyggerne.

Trebygget, som etter planen står ferdig i 2022, vil være ombruks- og demonterbart. Dette gir stor gevinst for både leietakere og miljøet.

–  Miljøet tjener på at alle bygningskomponentene kan få et nytt liv et annet sted, når bygget en gang i fremtiden når sin levetid. Her skal ingen materialer gå til spille. Byggets brukere tjener på mer fleksibilitet. Med demonterbare komponenter er det lett å gjøre tilpasninger til leietakeres endrede behov, forteller Line Røseth Karlsen. Hun er energi- og miljørådgiver i Höegh Eiendom. 

AdobeStock_306084397.jpg

Et forbilde for sirkulærøkonomi 

Det ble nylig kjent at møbelgiganten Ikea vil levere flere av sine mest populære produkter med demonteringsanvisning for å redusere risikoen for skade ved blant annet salg og flytting. På den måten forlenges møblenes levetid. På HasleTre er prinsippene de samme. Målet er at bygget vil bli stående som et foregangseksempel på fremtidens sirkulærøkonomi.

 

– Det er viktig for både selskapet og fremtiden at dette bygget er bærekraftig. Vi vil være blant de ledende på bærekraftutvikling i eiendomsbransjen. Å omstille seg til sirkulærøkonomi er en viktig del av dette arbeidet. HasleTre er vårt bud på fremtidens nybygg, hvor bygningskomponenter og teknikk kan ombrukes og demonteres av neste generasjon. På den måten planlegger vi for at materialressurser kan være i et kretsløp lenge, sier Line.

Tre er et naturlig valg

Hun er spent på HasleTre og håper det kan stå som et eksempel.

 

– Det er lettere å få til sirkulærøkonomi når man bruker færrest mulig materialer. Derfor ble utstrakt bruk av tre et naturlig materialvalg for HasleTre. Tre er dessuten et miljøvennlig materiale, og foreløpig klimagassberegninger viser at HasleTre vil ha 50 prosent lavere klimagassutslipp enn et tilsvarende konvensjonelt næringsbygg.

Solrik takterasse

SYNES DU DETTE VAR INTERESSANT?

Relaterte saker

Hasletre_Torg.jpg

Ønsker du lokaler i HasleTre?

Ønsker du å få tilsendt prospekt, se på plantegninger eller bare diskutere løsninger? Ta kontakt med Cecilie eller fyll ut skjemaet under.
Cecilie Landgraff Bruusgaard
Utleiesjef 
Tlf: 928 05 505
E-post: clb@hoegheiendom.no
_MG_0543_red.jpg

Takk for din interesse for HasleTre! Vi tar kontakt med deg.

bottom of page