top of page
HasleTre logo_grønn.png

BÆREKRAFT

Dette trebygget lagrer karbon!

Hasletre_Gate_01.jpg
Snart er fremtidens bygg på HasleLinje en realitet. Interiøret vil preges av tre, ull og planter. Dette gir en lun, varm og sunn atmosfære, med lav avgassing og et sunt inneklima.

– Treet er en karbonfanger. Trær lagrer karbon i stammen gjennom fotosyntesen. Karbonet bindes når treet er ungt og i vekst. Når det modner, binder det mindre karbon, og når det faller og råtner, slippes karbonet ut igjen i atmosfæren, sier Jørgen Tycho i arkitetbyrået OsloTre. De har fått jobben med å tegne HasleTre - et unikt trebygg på HasleLinje i Oslo.

 

Karbonet forblir i tømmerstokken hvis man høster treet når det er modent. Vi kan dermed bruke treet som karbonfanger og binde karbonet i bygningene.


– Ved å bygge alt i tre ville vi relativt hurtig og på kort sikt få bukt med overskuddskarbonet i atmosfæren. Forutsetningen er selvsagt at vi planter et nytt tre hver gang vi feller et. Bare på den måten er det bærekraftig.

HasleTre_I102_Tak-02.jpg

Bruk av treverk gir bedre luftkvalitet inne

Å bygge i tre er - i tillegg til å være bra for utemiljøet - bra for innemiljøet. 

 

– Det er mye mer behagelig å oppholde seg i et bygg med naturmaterialer. Tre er hygroskopisk: Det tar til seg og gir fra seg fuktighet alt etter som det er tørt eller fuktig i luften. Dette gir balansert luftkvalitet. Naturmaterialer har heller ingen skadelig avgassing, som ofte er tilfellet fra mer syntetiske produkter.

I tillegg til å bruke naturlige biologiske materialer i interiøret, har HasleTre individuelt åpningsbare vinduer. 

 

– Slik kan leietakere selv styre om de synes det er for varmt eller for kaldt, noe som ofte er vanskelig å kontrollere i bygg med balansert mekanisk ventilasjon, sier Line Rødseth, som er energi- og miljørådgiver i Höegh Eiendom.

Hasletre_Gate_02.jpg

SYNES DU DETTE VAR INTERESSANT?

Relaterte saker

Hasletre_Torg.jpg

Ønsker du lokaler i HasleTre?

Ønsker du å få tilsendt prospekt, se på plantegninger eller bare diskutere løsninger? Ta kontakt med Cecilie eller fyll ut skjemaet under.
Cecilie Landgraff Bruusgaard
Utleiesjef 
Tlf: 928 05 505
E-post: clb@hoegheiendom.no
_MG_0543_red.jpg

Takk for din interesse for HasleTre! Vi tar kontakt med deg.

bottom of page